EVE AND THE LAST WALTZ – THE WORLD HAS NEVER BEEN MORE BEAUTIFUL

De Zweedse zangeres Eva Lalander is het creatieve brein achter de sinds 2000 actieve formatie ‘Eve And The Last Waltz’ uit Stockholm. Als songschrijfster is zij verantwoordelijk voor al de nummers die op de studioalbums van deze groep verschenen zijn, te beginnen met debuutplaat “Strange Mornings” in 2001 en gevolgd door de albums “Love Boat” (2003), “Straight Up To The Sky” (Z007), “Turpentine” (2011) en “The Shame And The Blame” (2013).

Nu komt er een nieuwe, zesde plaat bij in de vorm van het tien nieuwe songs tellende “The World Has Never Been More Beautiful”. Allemaal nummers waarvoor tekst en muziek alweer door Eva Lalander werd gecomponeerd. Voor de instrumentale begeleiding bij de opname van die songs in de studio inviteerde ze haar vaste bandleden van ‘The Last Waltz’: Mats Grönmark (gitaar, lap steel en electronica), Calle Schoier (basorgel, piano, mellotron en synthesizers) en Christian Sandell (drums). Gastmuzikanten waren James Barrett op didgeridoo en enkele leden van de formatie ‘The Birdies’ als backing vocalisten.

Je schrikt wel even als je deze cd voor het eerst laat spelen want de openingstrack “Nothing Was Strange” begint met een chaotische kakofonie aan geluiden, maar verandert daarna al gauw in een moderne rocksong. De stem van Eva Lalander is zeer herkenbaar en uniek, zoals u zelf kunt vaststellen bij het bekijken en beluisteren van de song “Travellin’” op de bijgaande video.

Dat Eva Lalander knappe songs kan componeren kunnen we daarna horen in nummers als “Lucky”, “Serene”, de heerlijke mellotron- en pianoballad “Passing By”, onze favoriete song naast de door pedal steel begeleide countrysong “By Heart” en de walsende afsluiter “Why Oh Why”. Het is wel even wennen aan het speciale stemgeluid van Eva Lalander, maar eens dat achter de rug is, dan ontdek je al gauw de schoonheid van de liedjes die ze voor dit nieuwe album heeft geschreven en gezongen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Rhythm Ace Recordings
Distr.: Rootsy / Border

video